toggle menu

3. Dennis Widgren

Två dagar in på år 2019 stod det klart att vänsterbacken Dennis Widgren skrivit på ett avtal med Bajen. Född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Östersund gick han som ungdomsspelare från IFK Östersund till Östersunds FK, och var med på hela den klättring klubben gjorde genom seriesystemen på kort tid. 

 

– Dennis är trots sin relativt unga ålder en etablerad spelare som spelat en bra bit över 100 matcher för Östersund, och även spelat stora matcher i Europa League, och det känns väldigt bra att Hammarby i konkurrens med andra klubbar kan knyta honom till sig. Vi är säkra på att Dennis kommer att passa in väl i vårt spelsätt med sin passningsskicklighet och fina vänsterfot, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med presentationen.

 

– Det känns bra att komma till Hammarby. Jag är i en ålder där jag känner att jag behöver en ny utmaning, och det var därför valde jag att komma till Bajen. Så det ska bli en stor utmaning och jag ser fram emot att få spela inför Hammarbysupportrarna, löd Dennis egna ord om miljöombytet. 

 

Inför säsongen 2021 har det totalt blivit 49 tävlingsmatcher i Bajentröjan.

 

Se hans första intervju som Hammarbyspelare nedan. 

 

Dennis facts
Ålder 27
Position Försvarare
Längd/Vikt 180 CM / 77 KG
Landskamper 3 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb IFK Östersund