toggle menu

8. Jeppe Andersen

Jeppe Andersen är fostrad i Vejle BK och gick inför säsongen 2013 till Esbjerg, där han spelade fram till sommaren 2017. I slutet av juni månad stod det klart att Hammarby blev nya klubbadressen. 

 

– Jeppe är en individuellt skicklig spelare som kan spela på alla positioner på mittfältet. Han har en hög arbetskapacitet, är explosiv och har god genombrottskraft. Jag ser det som en profilvärvning, men en långsiktig sådan, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med värvningen.

 

Efter att tidigare ha tampats med vissa skadebekymmer säsongerna innan ankomsten till Södermalm låg fokuset främst på att hitta tillbaka fysiskt under återstoden av 2017. Den efterföljande säsongen skulle sedan den grönvita karriären verkligen ta fart på allvar för den centrala fältherren. Totalt blev det 26 framträdanden, samtliga från start, och debutstruten kom i 1-1-mötet borta mot Kalmar FF i slutomgången före sommaruppehållet – en vänstervrist rakt upp i taket. Se målet i sammandraget nedan.

 

 

Efter att fortsatt ha gått från klarhet till klarhet, och lagkaptensbindeln blev vakant efter Kennedy Bakircioglus karriäravslut, stod det under våren 2019 klart att dansken utsågs till ny lagkapten. Hammarbys sportsliga ledning var även väldigt måna om att knyta till sig mittfältaren på lång sikt och i slutet av mars var kontraktsförlängningen över sommaren 2023 ett faktum. 

 

– Jeppe har haft en väldigt fin utveckling hos oss, och vi är mer än nöjda med det han presterat. Vi prioriterar därför att skriva ett kontrakt med honom som sträcker sig fram till sommaren 2023. På så sätt knyter vi till oss en mittfältare i toppklass och som är i sin bästa ålder som fotbollsspelare. Vi ser den här förlängningen som en viktig del i klubbens långsiktiga sportsliga utveckling, sade Jesper Jansson om förlängningen.

 

– Det känns väldigt bra att förlänga kontraktet. Jag är väldigt glad över att spela i Hammarby och jag trivs väldigt bra, inte bara i klubben utan även med mitt liv här i Stockholm. Jag håller med Jesper att jag har haft en bra utveckling det senaste året. Det är flera faktorer som spelar in, men framförallt handlar det om självförtroendet, och det är väldigt starkt just nu. Jag känner också mig trygg med den plats jag har i laget, och den roll jag har nu innebär att jag spelar fotboll på precis det sätt jag vill göra. Vi har också ett väldigt bra och spännande lag, och jag är väldigt spänd på det här året och min kommande tid i Hammarby, säger han.

 

Klicka här för att se Jeppe Andersens spelarsida på svenskfotboll.se.

Jeppe facts
Ålder 29
Position Mittfältare
Längd/Vikt 178 CM / 75 KG
Landskamper 2 U21, 4 U20, 4 U19, 3 U18
Nationalitet Danmark
Moderklubb Vejle BK