toggle menu

15. Mayckel Lahdo

Mayckel Lahdo har spelat i Hammarby sedan han var 12 år, och skrev på sitt första A-lagskontrakt inför 2021. 2020 spenderades i IK Frej där det blev 21 framträdanden och fem mål. Han beskriver sig själv som en teknisk och explosiv spelare som gillar att komma en mot en, och favoritpositionen är vänsterytter, med tillåtelse att vika in i banan. 

 

– Vi ser en stor potential i Mayckel, och det är en spelare som lägger ner ett hårt arbete för att nå hela vägen. Han gjorde en stark säsong i Frej förra året och ingick även i A-lagets matchtrupp vid några tillfällen. När vi kör igång försäsongen kommer han att ha A-laget som sin bas, så får vi se var han får sin huvudsakliga matchning under 2021, beskrev sportchef Jesper Jansson den tekniske yttern i januari 2021.

 

– Det känns jättebra att ha förlängt kontraktet och få köra igång med A-laget. Det har alltid varit målet, så det är väldigt stort för mig. Självklart hoppas jag, precis som varenda spelare, att få speltid, men jag tar det dag för dag och ska prestera vid varje tillfälle, så får vi se vart det landar, löd Mayckels egna ord när hans första A-lagskontrakt var ett faktum.

 

Den 20 februari 2020 skedde tävlingsdebuten i 4-1-segern hemma mot AFC Eskilstuna i Svenska Cupens gruppspel, när han ersatte Akinkunmi Amoo med dryga kvarten kvar.

 

Lär känna herrarnas nummer 15 närmre i intervjun nedan.

 

Mayckel facts
Ålder 19
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Arameisk-Syrianska IF