toggle menu

2. Simon Sandberg

Partille-bördige Simon Sandberg anlände till Hammarby från Levski Sofia inför säsongen 2018. Han hade tidigare debuterat i Allsvenskan som 19-åring i BK Häcken och hann med 60 allsvenska matcher och ett mål innan flytten till Bulgarien sommaren 2016.

 

I sin första grönvita säsong noterades han för 23 allsvenska matcher och fyra målgivande passningar och fortsatte göra så pass goda intryck att det i början av maj 2019 stod klart att Bajen förlängde ytterbackens avtal.

 

– Precis som i fallet med Jeppe Andersen är vi väldigt nöjda med att vara tidigt ute och förlänga med en riktig klasspelare, allsvenskans kanske bästa högerback, för tre och ett halvt år framåt. Simon har haft en grym utveckling i Hammarby, efter att ha kommit till oss lite stukad efter skada och en tuff tid i Bulgarien. Även om han var bra redan under sin första säsong hos oss har det verkligen lossnat nu när han kunnat träna på och spela obehindrat under en längre tid. Det är en spelare som passar som hand i handske i vårt spelsystem, och med hans kvaliteter bör han komma med i en landslagsdiskussion på sikt, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med förlängningen.

 

– Jag är väldigt glad att vi är överens om den här förlängningen, och det är skönt att ha det är klart redan nu. Jag känner att jag utvecklas hela tiden under Stefan och ledarteamet, på träningar och matcher, och då finns det ingen anledning att flytta på sig. Hammarby har något stort på gång och på den resan vill jag vara med och bidra. Jag ser verkligen fram emot det som komma skall, sade Simon efter förlängningen.

 

Se Simons första intervju i Bajentröjan nedan.

 

Simon facts
Ålder 29
Position Försvarare
Landskamper 4 U17, 15 U19, 5 U21, 1 A
Nationalitet Sverige
Moderklubb Björndammens BK