toggle menu

11. Vladimir Rodić

Vladimir Rodić började sin professionella fotbollsbana i den serbiska klubben FC Rad, och kom 2015 till Malmö FF. Året därpå lämnade han för turkiska Karabükspor, för att 2017 året återvända till den skandinaviska fotbollen när han skrev på för danska Randers FC.

 

Vintern 2018 gick den kvicke yttern till Silkeborg IF, innan det stod klart att Hammarby blev nya hemvisten och han återförenades då med Nikola Djurdjić som han spelat tillsammans med både i Malmö FF och Randers.

 

– Vladimir är en spelare och spelartyp som vi identifierat sedan en lång tid tillbaka, och nu blev tillfället det rätta att ta in honom. Det är en spelare i en bra ålder som fortfarande är under utveckling, så det är framför allt en värvning gjord utifrån ett långsiktigt perspektiv, men även på kort sikt där han ger ytterligare spets till vår trupp inför den avslutande delen av serien, sade Jesper Jansson i samband med presentationen.

 

Totalt blev det 14 framträdanden och tre mål under debutsäsongen i grönvitt. Under hösten 2019 prickade Vladimir storformen rejält. Först öppnade han målskyttet i målfesten hemma mot "Blåvitt" den 15 september för att en vecka senare göra Bajens båda mål i den tunga derbysegern med 2-1 hemma mot AIK. 1-0-målet röstades fram till Årets Bajenmål 2019 av Hammarbys supportrar efter säsongens slut. Han avslutade sedan september månad med att göra hattrick hemma mot Örebro SK när Hammarby vann med 5-1.

 

 

Efter att konkurrensen ökade allt mer under 2020 lånades "Vladi" ut till norska Odds BK under höstsäsongen för att få mer speltid och med planen att återvända till Bajen 2021.

 

Klicka här för att se Vladimir Rodićs spelarsida på svenskfotboll.se.

Vladimir facts
Ålder 28
Position Mittfältare
Längd/Vikt 176 CM / 74 KG
Landskamper 5 A
Nationalitet Montenegro
Moderklubb FK Graficar Beograd