28 mars 2024

Frederik Winther klar för Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby förstärker försvaret med danske mittbacken Frederik Winther. Hammarby är överens med tyska Augsburg om formerna för en övergång, och Winther kommer inom kort att skriva på sitt personliga avtal som sträcker sig över fyra år.

På transferfönstrets sista dag slutförde Hammarbys sportchef Hjelmberg förhandlingarna med Augsburg, och det är klart att mittförsvararen Frederik Winther lämnar Tyskland för Bajenland. Att övergången blir officiell först nu dagen efter beror på formell pappersexercis som slutfördes under dagen.

- Vi är väldigt nöjda att ha kommit i mål med den här övergången. Frederik är en spelare vi har känt till en längre tid och hans kvaliteter är precis det vi söker i form av yttermått, snabbhet och en bra passningsfot. Vi är övertygade om att Frederik kommer tillföra Hammarby kvalitet både på kort och lång sikt. Trots sin ringa ålder har han redan spelat i Bundesliga, danska superligan och nu senast från en kortare låneperiod med portugisiska Estoril, säger han.

23-årige Frederik Winther kommer alltså närmast från en lånesejour i Estoril, men har sedan hösten 2020 fram till nu formellt tillhört Augsburg.

Den Gentofte-bördige Winther började sin fotbollsbana i B 1903, men huvuddelen av sin fotbollsskolning har han fått i Lyngby, vilket också var den klubb där han inledde sin seniorkarriär.

Efter att Augsburg värvade honom spelade han kvar i Lyngby fram till säsongen 2021/2022, och Bundesligadebuten skedde hösten 2021. Under sin tid i Augsburg har han även varit utlånad till Bröndby.
På meritlistan har han också 20 U-landskamper, varav sju i danska U21-landslaget.

Frederik Winther är helt spelklar för Hammarby och är därmed uttagningsbar till söndagens allsvenska premiär.

Vi återkommer med intervju med Frederik efter han anlänt till Årsta IP.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr