19 januari 2024

Hammarby förlänger med Deniz Gül

Annons
banner
Annons
banner

Efter succén i HTFF förra året fick Deniz Gül debutera i A-laget, och nu står det klart att han förlänger sitt avtal med Hammarby. Klubben och Deniz är överens om ett kontrakt som sträcker sig tre och ett halvt år framåt.

2022 stod Deniz Gül för 25 mål i P19-Allsvenskan, och i fjol blev det 24 fullträffar i HTFF. I år tar han på allvar upp kampen om en plats i anfallet i A-laget efter att ha förlängt sitt avtal med Hammarby.

– Att Deniz väljer att förlänga sitt avtal med oss gör mig varm i hjärtat. Det är en grabb uppvuxen i södra Stockholm som gått vägen genom vår akademi, via HTFF till A-laget som vi ser en framtida storspelare i. Vi har en stor tro på Deniz och han har en stor tro på Hammarby. Han har genom alla sina år i klubben jobbat stenhårt och målmedvetet, och han har alla kvaliteter som krävs för att ta sig ut på de stora scenerna. Hans fysik är oerhört bra, han har fin teknik och är en avslutare av rang, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Deniz själv ser fram emot att ta sig an sin första ”riktiga” A-lagssäsong.

– Det känns riktigt bra att förlänga med Hammarby. Jag har haft målet att ta mig hela vägen till A-laget i tre-fyra år, och nu är det bara att köra på. Jag vill bara bidra så mycket som möjligt på planen, vinna alla matcher vi spelar och ta SM-guld med Hammarby, säger Deniz med ett leende.

Deniz har inlett försäsongen tillsammans med resten av A-laget, och efter helgen väntar träningslägret i Spanien, där Deniz och Hammarby spelar årets första träningsmatcher.

Foto: Kenta Jönsson

Nyheter

Herr