15 mars 2024

Hammarby skriver avtal med Hampus Skoglund

Annons
banner
Annons
banner

Högerbacken Hampus Skoglund har tränat med A-laget hela försäsongen och gjort det så väl att han nu har skrivit på ett kontrakt på fyra år med Hammarby.

- Hampus har haft en väldigt fin utveckling senaste tiden. Han stod för väldigt fina prestationer i HTFF under hösten och han är nu redo för nästa steg, alltså att konkurrera fullt ut i A-truppen. Hampus har egenskaper som vi värdesätter högt. Han är snabb, kraftfull och uthållig samt en bra funktionell teknik. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling. Precis som många andra spelare är det extra glädjande när vi kan flytta upp spelare från vår egen akademi, via HTFF upp i vår A-trupp, säger Mikael Hjelmberg.

Hampus Skoglund startade sin fotbollsbana startade i IK Frej där han spelade fram till han var 17 år. Därefter gick han till Hammarbys P19-lag och ett och ett halvt år senare skrev han på för HTFF. Det var i somras, och efter en fin höst har han under försäsongen till störst del alltså spelat med A-laget. Nu har Hampus skrivit på ett kontrakt med Bajen som sträcker sig över säsongen 2027.

- Jag känner att jag har tagit väldigt stora steg i min utveckling under de tre månader jag spelat med A-laget. Att få skriva på för Hammarby är jättekul, det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Efter den här försäsongen känner jag mig redan som en del av A-truppen, och nu är det bara att kriga varje dag för att förtjäna min plats i laget, säger Hampus.

Hampus kommer att spela i tröja nummer 2, och finns med i truppen till fredagens dubbelmöte.

Nyheter

Herr