14 december 2023

David Selini följer Hellberg - ny assisterande tränare i Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

Samtidigt som det står klart att Kim Hellberg blir herrlagets nye huvudtränare välkomnar Hammarby David Selini som ny assisterande tränare.

– Det känns väldigt bra att det till slut har knutits ihop. Jag ser fram emot att träffa och lära känna spelarna och alla på Årsta, säger han.

29-årige Selini började tränarkarriären som ungdomsledare i Bodens BK och flyttade ner till Östergötland för att studera till lärare. Där korsades hans vägar med Kim Hellbergs för första gången.

När Hellberg tog över allsvenska IFK Värnamo tog han med sig David som assisterande tränare. Nu följer han med även till Hammarby.

– Det var något som jag har haft med mig hela tiden i förhandlingarna. Han är en av de bästa fotbollstränare jag har stött på och en väldigt bra människa. Det är inte helt lätt att hitta den typen av människor i branschen som man kan lita på till 100 procent, säger Hammarbys nya huvudtränare Kim Hellberg.

Efter två år i Värnamo kommer David Selini på sätt och vis hem till Stockholm.

– Jag är född i Stockholm och flyttade till Boden när jag var åtta. Farsan är född på Söder och har varit Hammarbysupporter hela livet.

David har också ett tidigt Hammarbyminne att dela med sig av:

– Jag och pappa var på Medborgarplatsen 2001, jag kommer ihåg att vi lyssnade på matchen mot Örgryte på radion hemma och sen åkte in för att uppleva firandet.

David Selini börjar precis som Kim Hellberg sitt nya jobb efter årsskiftet.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr